blog-image-large
Pandemija korona virusa najveći je test sa kojim se hotelska industrija ikada suočila. Posle meseci nesigurnosti, putnici su željni slobode I odmora i žele da pobegnu od zaključavanja, ali upravljanje zdravljem i bezbednošću gostiju i zaposlenih donelo je velike izazove.


Da li je vaš hotel temeljno očišćen i kako ga održavati čistim?

Hoteli u Srbiji dodaju niz novih mera kako bi osigurali sigurnost svojih gostiju, kao što su poboljšane prakse dubokog čišćenja, uvođenje novih tehnologija čišćenja i higijenskih protokola. Dubinsko čišćenje minimizira rizik od prenošenja infekcija preko površina - smanjujući mogućnost unakrsne kontaminacije za osoblje i posetioce. 

Postoje proizvodi za dezinfekciju koji čiste dodirne tačke, površine, opremu i podove, kao i niz sprejeva i površinskih maramica koji mogu ubiti patogene i sprečiti unakrsnu kontaminaciju, pružajući do 24-časovnu zaštitu predmeta koji se često koriste, poput daljinskih upravljača, prekidača za svetlo i uzglavlja.


Postoje li higijenske stanice u vašem hotelu koje osiguravaju higijenu ruku za goste i zaposlene?



Većina hotela postaviće sredstva za dezinfekciju ruku na područja velike cirkulacije gostiju, poput hotelskih predvorja i konferencijskih prostora. To je zato što se klice i patogeni mogu lako proširiti hotelskom zgradom - od osobe do osobe, površine do osobe ili putem vazduha. Tokom dana ruke koje dodiruju kontaminirane površine mogu da prenose klice na druge površine ili direktno na ljude.

Uvođenjem rešenja za dezinfekciju ruku koja uključuju tehnologiju bez dodira, rizik od prenosa klica je dosta manji. Ecotime pruža niz inovativnih potrošnih materijala za higijenu ruku koji uključuju sledeće:

  • Sredstva za dezinfekciju ruku i površina obezbeđena na ključnim lokacijama, koja će pomoći minimiziranju rizika od unakrsne kontaminacije među korisnicima hotelskog ugostiteljskog objekta.
  • Sanitarni potrošni materijal visokih performansi koji minimizira rizik od unakrsne kontaminacije među korisnicima hotela.

Stvaranje pravog okruženja i iskustva sa brendom za vaše goste je neophodno. Loše iskustvo može štetiti vašem poslovanju, uticati na lojalnost gostiju, što će dovesti do manje šanse za povratak. Čisti i higijenski prostori, komunalne prostorije i toaleti igraju ključnu ulogu u pretvaranju prosečnog boravka u sjajan i neki su od najvažnijih faktora kada je preporuka hotela prijateljima i kolegama u pitanju.


Recepcija 


Ulaz u hotel jedno je od najvidljivijih i najvažnijih područja, presudnih za stvaranje pravog prvog utiska. Od trenutka kada gost uđe kroz vrata, očekuju nivo stila i kvaliteta u skladu sa vašim brendom. Stvorite pravi ambijent kako biste istakli hotel uvođenjem prilagođenih mirisa koji pružaju nezaboravno iskustvo i podižu reputaciju vašeg brenda.

Kvalitetna nega poda poboljšava imidž vašeg hotela i pomaže gostima da osete dodatni nivo pažnje i brige sa vaše strane. Osigurajte redovnu rutinu čišćenja sa fokusom na područja gde se ljudi najčešće zadrđavaju ili prolaze jer je higijena jedan od najvažnijih faktora prilikom preporuke hotela. 




Spavaće sobe

Higijena je mnogo više nego samo čiste površine. Očistite prljavštinu koja se vidi, ali uzmite u obzir i ono što je nevidljivo golim okom - klice se lako prenose iz kupatila u ostatak hotelskog apartmana, što dovodi u opasnost zdravlje gostiju. Osigurajte da osoblje za čišćenje bude svesno rizika od unakrsne kontaminacije. Rukavice koje se koriste za čišćenje toaleta treba baciti i zameniti ih pre kontakta sa bilo kojom drugom površinom ili predmetom. Predmete koji se često koriste, poput daljinskih upravljača, prekidača za svetlo, čaša za piće i uzglavlja, treba temeljito očistiti kako bi se ograničilo širenje bakterija.




Toaleti

Nikada ne treba potcenjivati važnost dobrog iskustva u kupatilu. Takodje, dobro iskustvo u svim područijima moglo bi uticati na sveukupni stav hotelskog gosta prema vašem brendu, poboljšavajući njegovu percepciju o poslu, kvalitetu usluge i higijenskim standardima koje nudi vaš hotel. Obezbedite odgovarajuće uređaje za pranje i sušenje ruku i odlaganje sanitarnog otpada. Rešenja beskontaktnih sistema pomažu u smanjenju kontakata i smanjenju prenosa klica. Instalirajte osveživače vazduha ili prečiščivače vazduha da biste održali prijatan miris u toaletu. 



Kuhinje i trpezarije

Do unakrsne kontaminacije i širenja bakterija u kuhinjama može doći lako ako se ne primene odgovarajuće higijenske prakse. Obučite osoblje za pravilne postupke pranja ruku i dajte im smernice kod upotrebe rukavica kako biste smanjili širenje klica sa ruku na hranu i površine.

Obezbedite odgovarajuće uređaje I druge potrepštine za pranje ruku; dozatori za sapun I papir i kante za otpad. Rešenja bez dodira pomoći će smanjiti rizik od širenja klica. Redovno dezinfikujte radne površine kako biste osigurali smanjenje unakrsne kontaminacije.




Shvatamo važnost zaštite vaših zaposlenih i gostiju od rizika loše higijene. Naša nagrađivana i profesionalna rešenja pomoći će vam da se brinete o svojim ljudima i zaštitite vaše poslovanje, pa ako želite da otvorite hotel ponovo, u njegovom punom sjaju, zašto danas ne biste stupili u kontakt sa Ecotime stručnjacima?


Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije i uputstva za ponašanje i pranje ruku ili smernice o tome na koji način i kojim sredstvima tretirati površine u vašem poslovnom objektu, kontaktirajte nas na telefone 011/377-44-67 i 065/319-45-48 ili nam pošaljite e-mail na office@ecotime.rs.







Sviđa Vam se članak? Podelite ga sa prijateljima