blog-image-large
Znate li da u 60 sekundi prosečna osoba dodirne do 30 predmeta na kojima se mogu nalaziti virusi ili bakterije? Prema poslednjim istraživanjima, površina stola, tastatura, mobilni telefon sadrže više bakterija nego WC školjka. Prema tome, jako je važno održavati Vaš sto čistim i redovno ga brisati sredstvom za dezinfekciju.


1. Bakterije i virusi na poslu

Znate li da u 60 sekundi prosečna osoba dodirne do 30 predmeta na kojima se mogu nalaziti virusi ili bakterije? Prema poslednjim istraživanjima, površina stola, tastatura kompjutera, mobilni telefon sadrže više bakterija nego WC školjka. Prema tome, jako je važno održavati Vaš sto i predmete rada čistim i redovno ih brisati sredstvom za dezinfekciju.

2. Papirni ubrusi ili fenomat za sušenje ruku?

80% bakterija se širi preko naših ruku i redovno pranje je najbolja prevencija od raznih bolesti. Šta je bolje upotrebljavati – papirne ubruse ili fenomat za sušenje ruku? Prema istraživanjima papirni ubrusi su znatno prihvatljiviji sa higijenskog stanovišta od fenomata (sušača za ruke). Razlog tome je što se sušenjem pomoću fenomata veliki broj bakterija diže u vazduh, te kroz disajne puteve ulaze u telo. Osim toga, samo sušenje ruku je mnogo efikasnije sa papirnim ubrusima.

3. Pranje ruku – prva linija odbrane od gripa i prehlade

Iako je pranje ruku jedan od ključnih segmenata higijene, činjenica je da mnogo ljudi ne pere ruke nikako ili nepravilno.

4. 1 od 5 osoba ne pere ruke

Radi nepravilnog načina pranja ruku, nakon uriniranja, skoro kod 25% osoba se na dlanovima može pronaći escherichia coli.
Sviđa Vam se članak? Podelite ga sa prijateljima