blog-image-large
Sledeće nedelje počinje nova faza "novog normalnog" - povratak dece u škole. Ovaj trenutak otvorio je brojna pitanja i naterao nadležne da se pozabave planiranjem seta pravila za sve obrazovne institucije. Njihov cilj je ne dozvoliti da se povratak dece u škole direktno odrazi na rast broja obolelih od koronavirusa u Republici Srbiji.


Kao jedna od vodećih kompanija u regionu kada je u pitanju profesionalna higijena, osećali smo odgovornost da svoja stručna znanja iz dugogodišnje prakse prenesemo svim školama koje su bile spremne da nas saslušaju. Naši savetnici su se stoga proteklih nedelja ponovno vratili u školske klupe. U saradnji s našim partnerima iz kompanije Diversey, koja je svetski poznat proizvođač profesionalne hemije, razvili smo procedure čišćenja i odabrali profesionalna sredstva za čišćenje i dezinfekciju adekvatna za primenu u obrazovnim ustanovama.


Svaka od škola koje su naši partneri obišli dobila je podršku u vidu preciznih planova čišćenja svih prostorija u njihovom objektu. U planovima čišćenja naznačeno je kojim sredstvom čistiti koju površinu, koje su ključne tačke koje se često dodiruju i koliko često je potrebno obavljati dezinfekciju u trenutnim okolnostima. Takođe, naši savetnici su tu da u praksi pojasne pravilne metode čišćenja koje stvaraju značajne uštede u vremenu i novcu, a istovremeno osiguravaju maksimalnu higijenu.
Pored objektne higijene, pozabavili smo se i pitanjem lične higijene i podizanja svesti o njenom značaju. Uz preporuku profesionalnih sredstava za higijenu ruku, koja imaju sertifikovani virucidni učinak, pripremili smo i vizualna uputstva o pravilnom pranju i dezinfekciji ruku prilagođene različitim uzrastima, kao i postere koji ističu značaj lične higijene. 




Nadamo se da će podrška školama s naše strane doprineti očuvanju sigurnosti i zdravlja naše dece i mladih, te samim tim i društva u celini.
Želite li da naši savetnici posete i vašu školu, javite nam se i dogovorite sastanak:

Telefon: 011/377-44-67 i 065/319-45-48

E-mail: office@ecotime.rs.





Sviđa Vam se članak? Podelite ga sa prijateljima