blog-image-large
Bez obzira na to imate li mali porodični pansion, hostel, hotel ili ste se prepustili trendu 'stan na dan' izdavanja nekretnina, vaš smeštaj mora ispunjavati osnovne uslove po pitanju čistoće i higijene.


Prema istraživanju koje je sprovela agencija Trivago, 71% gostiju, koji istražuju opcije smeštaja, kao najbitniju stavku pri odabiru ističu natprosečnu ocenu čistoće smeštaja.

Ispuniti očekivanja gostiju kada je u pitanju higijena smeštajnih objekata može se učiniti kao veliki izazov, stoga imamo par saveta koji će vam pomoći u ostvarenju ovog cilja.


Savet #1 – Profesionalna sredstva za čišćenje

Korišćenje profesionalnih sredstava i opreme za čišćenje hotelskih soba umanjuje trajanje samog procesa, olakšava ga i istovremeno garantuje besprekorne rezultate. Ponudu Ecotime-a čine sredstva koja proizvodi Diversey, jedno od najpoznatijih imena u svetu higijene. Profesionalna sredstva zahtevaju i precizno doziranje, koje osigurava vrhunske performanse uz maksimalnu uštedu. Kako bi to bilo moguće, uz sredstva za čišćenje nudimo i adekvatnu dozirnu opremu.

 

Good Sense Vert, multifunkcionalno sredstvo za čišćenje svih površina - POGLEDAJ U WEBSHOPU
TASKI Sani 4u1, sredstvo za čišćenje sanitarnih površina - POGLEDAJ U WEBSHOPU
TASKI Jontec 300, sredstvo za čišćenje podova - POGLEDAJ U WEBSHOPU
TASKI Sprint 200, multifunkcionalno sredstvo na bazi alkohola - POGLEDAJ U WEBSHOPU

 


Pored Diversey asortimana profesionalne higijene, tu je i cenovno pristupačnija linija Pro Formula koju čine profesionalna sredstva poznatih brendova kao što su Cif, Domestos, Sun, Omo, Coccolino i dr. 
Uz sveobuhvatan program za čišćenje soba i objektnu higijenu, u našem asortimanu je i ponuda profesionalnih sredstava za vešeraj, kuhinju, sredstava za pranje posuđa, zatim hemije za čišćenje bazena i wellness-a. Ukratko, sve što vam je potrebno da vodite posao koji će u svakom svom segmentu prednjačiti po čistoći.



Domestos sa mirisom borovine - POGLEDAJ U WEBSHOPU
Cif Cream Lemon Professional, abrazivno sredstvo - POGLEDAJ U WEBSHOPU
Cif Professional sredstvo za čišćenje stakla i drugih površina - POGLEDAJ U WEBSHOPU
Cif Professional multifunkcionalno sredstvo za čišćenje svh površina - POGLEDAJ U WEBSHOPU


Savet #2 – Profesionalna oprema za čišćenje

Bez alata nema zanata! Ukoliko želite čistiti kao profesionalci, važno je imati i pravu opremu. Kada je u pitanju čišćenje hotelskih soba, potrebna su vam izdržljiva i praktična kolica, kvalitetan mop, zaštitne rukavice i nezamenjive krpe od mikrovlakana. Kako biste poštovali pravila struke i istovremeno olakšali posao radnicima, povedite računa o tome da mopovi i krpe budu kodirani po bojama, u zavisnosti od toga koriste li se za toalet, prašinu ili staklo. Iz naše ponude izdvajamo TTS kolica i mopove, TASKI opremu za čišćenje i Vileda Professional liniju.




TTS hotelska kolica - POGLEDAJ U WEBSHOPU
TTS mop s bioaplikatorom - POGLEDAJ U WEBSHOPU
Vileda Professional rukavice - POGLEDAJ U WEBSHOPU
TASKI krpe za čišćenje - POGLEDAJ U WEBSHOPU

Osnovno pravilo održavanja, jeste da tim koji čisti hotel, svoj posao odraditi na način da što manje uznemirava goste. Ovo se pokazalo kao popriličan izazov kod usisavanja, ali TASKI je doskočio problemu i proizveo usisavače bazirane na patentiranoj tehnologiji šapata, koji se mogu utišati do neverovatnih 50db(A). Svi TASKI usisavači imaju izuzetno delotvorne motore i ispunjavaju najnovije ekološke standarde.


Pogledajte TASKI usisivače bazirane na patentiarnoj tehnologiji šapata: Taski Aero 8 Plus Euro  i Taski Aero 15 Plus



Savet #3 – Organizacija

Organizacija se pokazala kao jednako bitan faktor, bilo da se radi o izdavanju stana ili sobe u hotelu od 5 zvezdica. Potrudite se kreirati precizan raspored dolaska i odlaska gostiju i identifikujte dane kada vas očekuje više dolazaka/odlazaka gostiju, odnosno više čišćenja. Pri tome imajte na umu da različiti tipovi gostiju iziskuju različite napore pri čišćenju. Sobe u kojima su turisti, posebno ako se radi o porodicama, obično zahtevaju dugotrajniji proces čišćenja od soba u kojima su boravili poslovni ljudi.




Ukoliko vodite veći objekat, u kojem imate ceo tim zadužen za čišćenje, osigurajte im potrebnu obuku za korišćenje sredstava i opreme za čišćenje, kao i edukaciju o samom procesu čišćenja. Odlučite li se odabrati Ecotime za partnera u održavanju higijene hotela, uz vrhunska sredstva i opremu za čišćenje dobićete sistemsku podršku, savetovanje i edukaciju.

Nemojte zaboraviti kreirati sistem za praćenje rada radnika, takodje sprovoditi povremene preglede soba koje pojedini radnici čiste. Na ovaj način moći ćete izdvojiti i nagraditi radnike koji su to zaslužili, ali omogućitii  dodatnu edukaciju radnicima koji pokazuju lošije rezultate.

Kako bi motivisali radnike da preuzmu odgovornost nad sobama koje čiste, neki hoteli podstiču osoblje zaduženo za održavanje da u sobi ostave kartice na kojima stoji poruka za goste i njihov lični potpis. Na ovaj način nastoji se da se radnici podstaknu da svoj posao rade kvalitetno, a zauzvrat im gosti često znaju ostaviti napojnicu za dobro odrađen posao.

Ukoliko niste sigurni koji je vaš odgovor na pitanje iz naslova ili želite razmotriti dodatne opcije u području čišćenja i higijene, budite slobodni da nas kontaktirate na telefone 011/377 44 67  i  065/ 319 45 48 ili na email office@ecotime.rs. Naši prodajni savetnici pomoći će vam da uradite reviziju čistoće vašeg objekta, u sklopu koje ćete dobiti savete i smernice o održavanju higijene prilagođene vašim mogućnostima i potrebama.




Sviđa Vam se članak? Podelite ga sa prijateljima